Vopsea Marcaj Rutier Termoplastica

Termoplastic

Termoplasticul este un tip de material pentru efectuarea marcajelor rutiere ce se poate aplica pe asfalt sau ciment atat manual cat si cu ajutorul unor echipamente de aplicare speciale.

Termoplasticul este un tip de material pentru efectuarea marcajelor rutiere ce se poate aplica pe asfalt sau ciment atat cu ajutorul unor echipamente de aplicare speciale cat si manual.

Instructiuni de folosire:

 1. Recomandat pentru aplicare pe vreme uscata, pe asfalt sau ciment curat si uscat, la o temperatura nu mai mica de +5 grade Celsius si nu mai mare de +30 grade Celsius, cu umiditatea relativa a aerului de nu mai mult de 80%.
 2. A nu se aplica pe suprafete nepregatite sau necuratate dinainte.
 3. A se aplica folosind echipamente specializate de aplicare a marcajului sau manual.
 4. Traficul pe drum este admis doar dupa 30 min. de la aplicare.
 5. Nu este recomandata aplicarea pe marcaje vechi care s-au degradat cu mai putin de 10%.
 6. Temperatura de topire este de aprox. 190-200 grade Celsius (+-5 grade). A nu se supraincalzi materialul.
 7. Volumul care se doreste a fi topit depinde de cerintele si particularitatile echipamentului de aplicare a marcajului. A nu se incalzi acelasi material mai mult de 2 ori.
 8. Grosimea liniilor ce trebuie aplicate pe o suprafata netratata este de 2-4 mm. Grosimea liniilor ce pot fi aplicate pe o suprafata tratata este de 2 mm.
 9. Consumul de material depinde de conditiile si tratamentul suprafetei de drum, dar si de grosimea marcajului ce urmeaza sa fie aplicat. Consumul este de aproximativ 400 - 1200 kg/ 1 km de linie continua cu o latime de 10 cm.
 10. Microbilele reflectorizante pot fi aplicate manual deasupra unui strat proaspat de vopsea prin metoda gravitationala. Consumul mediu este de 200-300 g/mp. Pentru a obtine cele mai bune rezultate este recomandat un consum de 400-2000 g/mp, depinzand de grosimea stratului aplicat.
 11. Aproximativ 80% alb.

DEPOZITARE SI TRANSPORT:

Este recomandata depozitarea si transportarea in containere inchise etans la o temperatura de 30+ grade C. A se evita actiunea directa a razelor de soare.

Specificatii Tehnice Complete
Vopsea Marcaj Rutier Termoplastica